Un Nadal molt especial pel nostre teatre

‘La carta als Reis’ és el títol de l’obra de Nadal que l’equip de teatre de la nostra A.M.P.A. ha representat pels nens d’infantil i primària de la nostra escola aquest curs. Sens dubte, ha estat una experiència molt especial per a tots en molts aspectes.


Aquest any voliem presentar quelcom diferent, un espectacle que fos nou en molts sentits. Voliem trobar una fórmula nadalenca que pogués funcionar però que no girés al voltant dels pastorets, però sense perdrer l’esperit d’aquestes festes i que, com procurem sempre, transmetés els valors cristians i humans que entenem que són part fundamental de l’aprenentatge dels nostres fills i filles.


‘La carta als Reis’ s’escriu en el magatzem dels Reis mags d’Orient quan, tocades les dotze, les joguines i els personatges dels contes d’un llibre d’en Hans Christian Andersen cobren vida i formulen en veu alta els seus dessitjos de nadal. Tots parlen del que veritablement els agradaria rebre i de com se n’adonen de què el que realment desitgen els seus cors no pot tocar-se amb els dits ni portar un bonic embolcall lligat amb un llacet. L’il.lusió, l’alegria, la compassió, el respecte, l’empatia, la amistat i l’amor, això és el que més feliç els faria i el que acaben trobant tos ells els uns en els altres, quan miren al seu voltant amb els ulls de l’ànima ben oberts.
Aquesta primera novetat és la que té a veure amb el “Què?”, però també ha hagut sorpreses en quant el “Ón?” i el “Qui?”. Per primera vegada a la nostra trajectòria hem pogut estrenar una obra a un teatre de debó, debó (amb tot el respecte al nostre), al teatre del poble, al Goula! De ben segur aquesta serà una experiència que no oblidarem mai. Malauradament, l’aforament de la sala no va fer possible portar a tots els nens i nomès infantil va poder gaudir l’obra al Goula el dia 11 de desembre, però primaria no es va quedar sense espectacle, doncs per a ells la vàrem repetir el divendres següent al teatre del St. Lluís.


En quant al “Qui?” us hem d’explicar que ens em fet grans, molt grans! El grup de teatre s’ha multiplicat per dos. Un nou grup de pares i mares fantàstic ens han fet costat activament i han gaudit amb nosaltres de la increible experiència de jugar com nens per els nostres nens i de veure’ls reaccionar i somriure en trobar-nos dins del seu món. Ells han trencat les nostres espectatives de bon tros, ens han fet somiar que tot és possible si hi creiem.


Amb aquesta satisfació ara mirem cap al proper repte amb més ganes i ambició, segurs que aquesta pinya ens farà aixecar un castell ben alt amb folre i manilles.
Per això volem agrair-vos a totes les families associades la vostra col.laboració i mecenatge i dir-vos que SÍ val la pena, que treballem amb molta il.lusió en tot allò que preparem per als nostres nens i que sense vosaltres res d’això no seria possible. I un GRÀCIES enorme a totes aquelles families que no nomès són associades, sinó que han decidit anar un pas mès enllà i col.laborar activament amb aquest teatre, amb aquesta A.M.P.A. que és de tots. GRÀCIES pel vostre temps, per la vostra dedicació, per la il.lusió amb que treballeu, per la vostra alegria que ho fa tot molt més fàcil, pel vostre recolzament i, sobre tot, pel carinyo amb que us heu sumat per fer realitat un projecte que estimem i en el que hi creiem de tot cor.

 

A continuació podeu veure un vídeo resum de l'obra de teatre que vam fer al Teatre Goula del Centre Cívic "El Roure" per tots el nens del parvulari i de primària. Esperem que us agradi.

 

 GRÀCIES A TOTS.

 

Cost de l'activitat:

  • Gravació: 250
  • Material: 64,23€
  • Vestuari: Finançat pels participats
  • Lloguer del teatre i tècnic de so:  Subvencionat per l'Ajuntament de Begues (125€)